Doorstuderen? Wat dacht je van HBO opleiding Pedagogisch Educatief Professional

Een nieuwe in-company opleiding tot AD-diploma Pedagogisch Educatief Professional

In februari 2022 start de nieuwe opleiding AD-PEP: Een ‘in-company’ HBO opleiding Pedagogisch Educatief Professional waarbij de opleiding optimaal aansluit bij de praktijk. Een mooie samenwerking van vijf schoolbesturen in de kop van Noord-Holland en Hogeschool IPABO.

Ad-PEP is een tweejarige hbo-opleiding met een praktijkgerichte opzet, waarbij praktijkleren een belangrijke rol inneemt. De opleiding zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in.
Medewerkers behalen in twee jaar het Associate degree-diploma Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP). Met dit diploma kun je doorgroeien tot pedagogisch educatief professional op een kindcentrum of als leraarondersteuner. 

Meer info? Op 5 oktober is er een online open dag bij de ipabo! Meld je hier aan! (https://opendag.ipabo.nl/meld-je-aan/ad-pep/) Of vraag er alles over tijdens de Blosse Beleving! (https://www.blosse.nl/tp-25185-2/beleving-kinderen) Je kunt dan bij Blosse ontdekken of werken met kinderen iets voor jou is. Wat goed is om te weten dat het een incompany traject wordt in Alkmaar en dat de besturen nog in overleg zijn over de invulling. Op de open dag van de PABO krijg je ook een goede uitleg, maar qua inhoud kan het nog iets afwijken.

 

meisje leerkracht meisje leerkracht
jongen leerkracht jongen leerkracht