Stichting Flore trakteert alle kinderen

En het hele gezin viert mee!

U heeft er al eerder over gelezen, in 2017 bestaat Stichting Flore 10 jaar. Met u als ouders/verzorgers vieren wij dit op 27 maart met de Omdenkshow ’Lastige kinderen? Heb jij even geluk!?’. (https://www.stichtingflore.nl/pg-25185-7-109812/pagina/omdenken.html)

Met de kinderen vieren we ons jubileum met het project ‘De grond onder je voeten’, in samenwerking met museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. De veiling kent een rijke historie in groeien en bloeien, net als Flore. En in het vroegere bedieningsgebied van de veiling staan precies al onze 28 scholen. Ervaren educatiemedewerkers bezoeken in 2017 de groepen 6 t/m 8 en laten de kinderen aan de hand van historische foto’s zien hoe de grond vroeger gebruikt werd. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag en onderzoeken de meegebrachte museumstukken. Dit bezoek kan naar eigen inzicht door de leerkracht uitgebreid worden in de klas met bijvoorbeeld ‘zaaien en oogsten’, ‘gezonde voeding’ en kooklessen.

De groepen 1 t/m 5 mogen in november/december 2017 het Pietenpakhuis in de Broekerveiling bezoeken.

Om het feest compleet te maken ontvangt u een dezer dagen een toegangskaart voor het hele gezin voor museum de Broekerveiling. Deze kaart is het hele jaar 2017 geldig. Met dit cadeau kunnen de kinderen zèlf (met hun ouders of opa en oma) op onderzoek kunnen gaan in het museum en het geleerde op school zelf kunnen aanschouwen. Broertjes of zusjes die nog niet of niet meer de basisschool bezoeken mogen uiteraard ook mee.

Wij wensen u veel plezier in de Broeker Veiling!

grond onder je voeten grond onder je voeten